Zpět na přehled

Prodej pozemek Hynčice pod Sušinou

Evidenční číslo: 5
Adresa: Hynčice pod Sušinou, Chrastice, Staré Město, Šumperk
Cena: Info v RK
Info v RK

Popis nemovitosti

V zastoupení majitele Vám nabízíme prodej rozsáhlého lukrativního komerčního pozemku 7 109 m2, v obci Hynčice pod Sušinou, okr. Šumperk včetně vypracované studie a projektové dokumentace k výstavbě tří dvoupodlažních apartmánových domů, z nichž dva větší sloužící pro hromadnou rekreaci a jeden menší mající charakter rodinného rekreačního objektu.
Hynčice pod Sušinou je bývalá německá vesnice, dnešní katastrální území o rozloze 433 ha, která se rozkládá 4 km od Starého Města pod Sněžníkem, pod které spadá, na jihovýchodním úbočí Sušiny. Vesnicí protéká Jalový potok, někdy nazývaný též Chrastický potok. V dnešní době jsou Hynčice pod Sušinou součástí rekreační oblasti Staroměstska, kromě soukromých chat zde narůstá počet penzionů a hotelů, podporujících celoroční sportovní aktivitu, příznivci obce založili sportovní klub SK Hynčice. V obci je rozsáhlý lyžařský areál, provozovaný pod jménem SKI areál Králičák. Místo je ideálním výchozím bodem pro turistické výlety okolí Kralického Sněžníku, ale také nádherným místem pro rodinou letní i zimní rekreaci.
Samotná parcela leží v severní části obce v blízkosti rekreačního lyžařského areálu. Dle územního plánu se nachází v návrhové ploše hromadné rekreace a částečně individuální rekreace. Konkrétně se jedná o funkční plochu Rh2, které připouští ubytovnu, či penzion o 40 místech. Parcela je součástí intravilánu obce. Nachází se mezi rekreační oblastí v blízkosti sjezdovek a původní obcí. Jedním z cílů návrhu je vhodně a citlivě doplnit a propojit tyto dvě struktury.
Velkou výzvou pozemku je jeho zajímavá topografie. Nejvýše položené místo pozemku se nachází v severní části pozemku. Pozemek se svažuje od severu směrem k jihu. Na jih se otevírá nádherný výhled do krajiny Hanušovické vrchoviny, východním směrem lze vidět hřebeny Jeseníků. V okolí k pozemku přiléhají podobné parcely, jsou na nich již vybudovány rekreační objekty. Severním směrem je i nádherný výhled do krajiny.
Byl vytvořen koncept tří jednoduchých hmot zasazených do terénu. Jedná se o domy se šikmou střechou, jejichž hřeben je orientován ve směru vrstevnic současného terénu. Mezi objekty budou vytvořeny plochy zeleně korespondující s okolní krajinou a zároveň s možností poskytující trávení volnočasových aktivit jejich budoucích uživatelů. Nutné bude také umístění objektů dopravní a technické infrastruktury nezbytné k užívání objektů.
Navrhované objekty mají charakter horských chalup. Jedná se o dvou-podlažní hmoty s obytným podkrovím a suterénem.
Pro více informaci doporučuji osobní schůzku.

Základní údaje

Evidenční číslo5
Typ nemovitostiPozemky
UpřesněníPozemek, bydlení
Typ prodejeprodej
Stav inzerátuAktivní

Cena a údaje k ceně

Cenainformace v RK
Měna
Složení cenyvčetně DPH, včetně právního servisu, s poplatky, cena k jednání, + provize RK

Adresa, lokalita, GPS

Přesná adresaHynčice pod Sušinou, Chrastice, Staré Město, Šumperk
AdresaStaré Město, Chrastice
GPS latitude50.155317
GPS longitude16.907091

Vlastnosti, volby

Inž. sítěStudna, 230V, 400V
Dopravní spojeníSilnice, Autobus
VodaStudna
OdpadČOV pro celý objekt
KomunikaceAsfaltová
OkolíRekreační
Elektro230V, 400V

Plochy

Podlaží, počty místností

Máte otázku?

Kontaktujte makléře

Jiří Vítek